En bil må både ha sidespeil og front-speil

A car must have both side mirror and front mirrorEn bil består av mange forskjellige deler og mange av disse delene vil ofte trenge å bli byttet ut. Dette kan det være mange grunner til, men det skal for eksempel veldig lite til for at sidespeilene på bilen vil knuse. Enten om man kjører inn i noe, eller om et steinsprang knuser speilet, så vil man være nødt til å skifte det. Da er det veldig viktig å levere bilen til en mekaniker, slik at de kan skifte ut speilet med ett nytt ett.

Grunnen til at man må være veldig rask med å skifte speil på bilen, er fordi man er avhengig av å se omgivelsene rundt seg når man kjører bil. Man må ha muligheten til å se til begge sidene og bak seg. Bakover ser man i front-speilet som er festet slik at man ser bilene bak seg, Hvis et eller begge speilene da er ødelagte, vil man ikke ha muligheten til dette, noe som gjør det farlig for deg selv og andre rundt deg hvis man kjører bilen.

Skiftning av speil

Når et eller begge speil er blitt ødelagte og knust, må man som sagt levere bilen til reparasjon. Da vil mekanikeren ta vekk det ødelagte speilet og erstatte det med et nytt og helt speil. Dersom selve «pakningen» av speilet, altså det som speilet er festet til, er blitt ødelagt, så vil mekanikeren måtte gjøre litt større tiltak ved å ta av hele pakningen og feste fast ett nytt ett. Mange velger uansett om det gjelder å bytte ut bare speilet eller hele pakninger, å bestille delene som skal til, på nettet og gjøre jobben selv. Dette gjelder da de som har kunnskapen og interessen for å holde på med det, og da gjør det som en hobby. Å skifte ut ødelagte speil selv, ved å kjøpe delene selv og gjøre jobben selv, vil ofte bli mye billigere enn å levere bilen til reparasjon.